Uppdrag

Svenska Hundfoder - Förpackningsdesign

Svenska hundfoder ville lyfta varumärket Carrier. Yellon fick i uppdrag att ta fram ett nytt grafiskt uttryck på förpackningen och ge varumärket en premiumkänsla.

Utmaning

Det är hård konkurrens på hundfodermarknaden och Carrier ville uppfattas som ett riktigt bra alternativ i mellanprisklass. För att göra det behövde deras 10 år gamla förpackningar uppdateras, både grafiskt och materiellt.

Lösning

Vi gjorde en gedigen konkurrensanalys för att hitta Carriers nya nivå. Det resulterade i att vi skapade en ny logotyp och en naturinspirerad förpackning som är tydligt informativ och upplevs som premium och miljövänlig. Förpackningen pryds av illustrerade hundar och ett foto som ger illusionen av en transparent påse.

De två varumärkena Carrier och High Energy slogs ihop och nu finns 13 olika foder under varumärket Carrier. Alla påsar har olika färger och finns i flera storlekar. På förpackningens alla sidor finns grundläggande information som kan förstås oavsett språk, och på baksidan finns fördjupad information på sju språk.