Uppdrag

Sono - Nytt varumärke

Sono samlar flera olika möbelföretag i sin portfölj. Vårt uppdrag var att skapa ett övergripande varumärke, en webbplats och att lansera Sono på bred front.

Lösning

Uppdraget startade med att ta fram en ny logotyp och en grafisk profil. Resultatet blev en enkel och stilren profil som inte överskuggar något enskilt varumärke. Men i utformningen hämtade vi inspiration från den långa hantverkstraditionen och förde in en gnutta retro-känsla. Efter profilen följde ny webb, trycksaker och mycket annat.

Kund

Sono är ett möbelföretag med rötterna i Smålandsskogarna, som levererat högkvalitativa möbler för skola och offentliga miljöer sedan de grundades som Tranås Skolmöbler 1896. Vi inledde vårt samarbete när varumärket Sono var rykande färskt.

Den grafiska profilen

Senapsgult och milda blå toner skapar en retro känsla i Sonos grafiska profil. Typsnitten balanserar varandra och får sällskap av klassiska mönster. Genom åren har vi formgett ett antal trycksaker, från användbara anteckningsblock till säljmaterial för nya möbelkollektioner.

120 år av möbelkärlek

Sono firade nyligen jubileum - inte mindre än 120 år som möbeltillverkare. Historien har alltid fått ta plats i Sonos kommunikation, traditionen och hantverket är bärande för varumärket. De allra flesta som startat sina skolår i en svensk grundskola har vägt på en stol och ritat på insidan av bänklocket på en skolbänk från Tranås skolmöbler.

Foto

Tillsammans med fotograf Patrik Svedberg har vi förevigat ett antal av Sonos möbelkollektioner. Fotograferingarna har skett på plats i möbelfabriken i Tranås, för en härlig kombination av ruff miljö med vacker inredning.

Inspirerande möbelmagasin

2018 bestämde sig Sono för att ta steget bort från den traditionella katalogen. Istället tog vi fram ett formstarkt inspirationsmagasin, i mindre upplaga, med längre livslängd och högre läsvärde. Tillsammans med en prislista fungerar det som säljstöd men också som en tjusig ”tablebook” i lärarrum och mässmontrar.

Miljöfoto med industrikänsla

Tillsammans med fotograf Patrik Svedberg har vi förevigat ett antal av Sonos möbelkollektioner. Fotograferingarna har skett på plats i möbelfabriken i Tranås, för en härlig kombination av ruff miljö med vacker inredning.