Det här är Yellon

På Yellon finns allt du behöver för att stärka ditt varumärke. Från strategi till arkitektur, design och kommunikation. Vi är mångfald och spetskunskap, men också ett kompetenskollektiv som gör att vi kan leverera upplevelser utöver det vanliga.

Vårt aktiebolag bildades 1989 i Jönköping. Idag ägs företaget av familjerna Leijonberg och Hansen samt Dan Ekelund, vår styrelseordförande. Vd är Markus Leijonberg. Totalt är vi drygt 70 personer och finns i Jönköping, Stockholm, Malmö och Göteborg.

På Yellon finns en stor och diversifierad mängd kompetenser. Här finns till exempel affärsutvecklare, arkitekter, Art Directors, BIM-projektörer, byggnadsingenjörer, copywriters, filmmakare, fotografer, grafiska formgivare, illustratörer, industridesigners, inredningsarkitekter, inredare, junior ADs, motiondesigners, projektledare, redaktörer, strateger, stylister, 3D-visualiserare och webbutvecklare.

Vår värdegrund

Alla människor är värdefulla. Att sträva efter mångfald, tillgänglighet och jämlikhet i allt vi gör, är en del av vår företagssjäl.

Yellon tror inte på chefer. Istället tror vi på gruppdynamik och på att alla hittar sin egen roll efter intresse, liv och lust eftersom det leder till bättre resultat. Vi är en kulturellt driven organisation utan hierarki där alla kan, och får, engagera sig i, driva och utveckla projekten, affärerna, företaget, gruppen och sig själva i vardagen. Jobbar du här, får du vara beredd på att ta för dig, att tycka till fritt, att vara prestigelös och att ha väldigt roligt utan traditionella organisationsmodeller.

Sök jobb hos oss!

Arkitektur

Yellon skapar upplevelserik och identitetsbyggande arkitektur. Vi formger urbana miljöer, byggnader och interiörer som har det gemensamt att ett tätt samarbete med vår uppdragsgivare skapar förutsättningar för ett framgångsrikt resultat. Vi har stor erfarenhet av att genomföra projekt internationellt, nationellt och lokalt; och i alla skalor och skeden från tidiga programutredningar till detaljprojektering. Exempel på projekt är masterplaner, bostäder, utbildningslokaler, kommersiella fastigheter för bland annat handel, kontors- och hotellverksamhet, offentliga byggnader såsom museibyggnader och domstolsbyggnader.

Många av projekten har ofta en avancerad logistik och ett mycket komplext program. Vi erbjuder allt ifrån koncept till detaljutformning av arkitektur som kommunicerar ditt varumärke.

Alla projekt utvecklas med respekt för funktionella, etiska, miljömässiga och inte minst ekonomiska aspekter. Vi arbetar med idéskisser, visualiseringar, programhandlingar, systemhandlingar, bygglov, bygghandlingar, relationshandlingar, lokalmanualer, inredningar, arbetsplatsutredningar, föreläsningar, utbildningar och rådgivning.

Design

Yellon analyserar vilka kvaliteter, funktioner och estetiska egenskaper framtida produkter bör ha för att uppfylla dina affärsmål och hålla sig inom ramarna för din varumärkesstrategi. Som praktiker tar vi också alltid hänsyn till din produktionsapparat. Genom att tydliggöra kopplingen mellan varumärket, affären, målbilden, målgruppen och omvärlden hjälper vi dig att ta fram en plan för implementering och en designmanual där designen fungerar som ett strategiskt verktyg för att skapa din produktportföljs identitet.

Vi utvecklar produkter och interaktionsdesign som kommunicerar ditt varumärke genom form, funktion och innovation. Inom produktdesign arbetar vi med designstrategi, designmanual, koncept, designunderlag, konstruktionsunderlag, förfrågningsunderlag, tillverkningsunderlag, modellering, prototypframtagning, rådgivning, utredning och utbildning. Vår långa erfarenhet av konstruktion, material, produktion gör att vi har god förståelse för ekonomiska processer. Och allt sker i nära samarbete med dig som uppdragsgivare, vilket skapar förutsättningar för ett lyckat resultat.

Yellon har stor erfarenhet av mekanisk konstruktion och kan leverera alltifrån koncept till konstruktionsunderlag, tillverkningsunderlag, modellering och prototypframtagning.

Dessutom kan vi kan ta ansvar för verktygen. Vår långa erfarenhet av konstruktion, material, produktion gör att vi har god förståelse för ekonomiska processer. Nära samarbete med prototyptillverkare effektiviserar också processen fram till produktion.

Kommunikation

Yellon utvecklar reklam som kommunicerar ditt varumärke så att det blir relevant och intressant för den du vill nå. Fokus är alltid att hitta långsiktiga bärande koncept och effektiva lösningar. Allt sker i nära samarbete med dig som uppdragsgivare, vilket skapar förutsättningar för ett lyckat resultat. Utöver koncept hjälper vi förstås även dig med att ta fram en kommunikationsplan samt utvecklar, producerar och administrerar samtliga kampanjenheter för digitala, rörliga och tryckta medier.

Yellon kan enkelt och effektivt lösa både stora och små projekt från idé till färdig film/foto.

Ibland ta vi hand om det inhouse med egen fotograf och filmare. Bland annat har vi stor erfarenhet av att producera reklamfilm, explainer videos, instruktionsfilmer, animationer, visualiseringar och 3D. Du kan se ett större urval av våra filmproduktioner här. Vid större produktioner eller specifik teknik har vi nära samarbeten med externa fotografer och filmbolag.

Yellon utvecklar strategier, planer och engagerande, relationsbyggande content. Vår specialitet är att vässa konverteringsgraden genom att PR och sociala medier samverkar med SEO, SEM samt webbplatsen. Vid behov kan vi även ta hand om hela den praktiska hanteringen av löpande PR och sociala medier.