Uppdrag

Erikshjälpen - Julkampanj

Inför julen 2018 ville Erikshjälpen skapa en resurssnål julkampanj som skiljde sig från mängden. Fokus var att få människor att bidra till en hållbar värld för fattiga barn och nå ut till både befintliga och nya målgrupper.

Lösning

Vi skapade en julkampanj med budskapet ”Köp fler hållbara julklappar till barnen” som uppmanade till att köpa fler julklappar till behövande barn i form av hönor, getter, kor, lärare, frön och toaletter. Kampanjen spreds i analoga och digitala kanaler samt i Erikshjälpens secondhand-butiker.

Kund

Erikshjälpen är en småländsk barnrättsorganisation med fokus på barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd. De bedriver biståndsverksamhet i 18 länder men gör även insatser för barn i Sverige.

Ett oväntat budskap

Med klassiska köp-rubriker ville vi skapa en tydlig stoppeffekt för Erikshjälpen. Vi hoppades att budskapet skulle sticka ut bland kampanjer med liknande syfte. Och att den oväntade ”kom och köp”-kommunikationen skulle väcka intresse. Greppet verkar ha fungerat, och Erikshjälpen noterar sin mest lyckade julkampanj genom tiderna.