Uppdrag

Årets unga ledande kvinna - Kampanjfilm

Varje år lyfter Årets unga ledande kvinna ledarförebilder i Jönköpings län. Anledningen är tydlig och inte så smickrande - Jönköping är nämligen sämst i hela Sverige på jämställdhet i näringslivet. Så kan vi ju inte ha det! Yellon grundades i Jönköping och har varit engagerade i rörelsen sedan start. Vi stöttar initiativet med kommunikationskoncept för att öka engagemanget – och vi gör det såklart pro bono.

Utmaning

Årets unga ledande kvinna har hög kännedom i länet och får många nomineringar – men en målgrupp saknas: männen. Bara en bråkdel av de som nominerar kvinnor är män. Därför var målet med kampanjen 2021 att både nå och engagera män.

Lösning

Kampanjen grundar sig i kunskapen om att män gärna lyssnar på andra män. Vi intervjuade män för att testa våra teorier, och med det i bagaget gjorde vi en kampanjfilm med manliga ambassadörer från andra partnerorganisationer. I filmen fick männen motivera varför de skulle nominera en kvinna. Budskapet var mjukt, men tydligt och uppmanande. Kampanjen lyckades och det blev ett rekordstort antal nomineringar – men bäst av allt var att hela 40% av de som nominerade var män.