Fem punkter för världens bästa kontor efter pandemin

Snart är det fritt fram att gå tillbaka till kontoret, men högst troligt blir vardagen ändå inte som förut. Genom att fokusera på fem punkter kan du prioritera rätt och anpassa arbetsplatsen till den nya vardagen.

Frågan är bara: hur ser den ut?

Distansarbetet har fått oss att identifiera tre personligheter: Kontors-Klara, som sett tillräckligt många katter i teamsmöten för en hel livstid, Hemma-Hugo, vars livspussel blivit busenkelt tack vare hemarbetet, och Båda-Berit, som anser att några dagar på kontoret och några hemma nog är den bästa blandningen. Så hur ska du göra för att möta dem alla i den nya verkligheten – postpandemin?

Yellon tipsar om fem punkter att ha koll på inför framtiden:

VILKA ÄR VI?
Består ditt team av Klaror, Hugos eller Beritar? När, var och hur jobbar alla bäst?

SPACE BRANDING
Vad utstrålar din arbetsplats och vad vill du att den ska utstråla? Hur ser varumärket ut, från väggfärg till kaffekoppar? Och hur upplevs det?

FUNKTION
Vad är det som behövs och varför? Konceptet kontor handlar lika mycket om konferensrum och kaffemaskiner som vilka flöden som behövs för att skapa en helhetsupplevelse.

FÖRUTSÄTTNINGAR
Utgå ifrån vad som redan finns och hur det ser ut i dagsläget. Vad fungerar och vad fungerar inte?

VART ÄR NI PÅ VÄG?
Vad är målen, ambitionerna, framtidstankarna och drömmarna? Genom att definiera dem blir framtidens vägval ofta tydligare.

När du ställt dig frågorna ovan och analyserat svaren har du en ganska klar bild över hur din handlingsplan bör se ut – men det kan vara krångligt att verkställa den på egen hand. På Yellon arbetar vi alltid med dessa frågor, oavsett om det är pandemi eller inte. Vi vet hur svaren ska analyseras, vilka insikter som behöver förmedlas och hur du drar upp strategin utifrån det. Vi hjälper till med lösningar och genomförande – för det vi gillar mest är att forma framtiden för varje enskild vision.

Är ditt företag och varumärke redo att erbjuda framtidens kontor? Kontakta oss för att bli det!