Uppdrag

Easy-Laser - XT11

Easy-Laser kom till oss för att stärka sin position på marknaden. Vårt uppdrag inleddes med att ta fram en tydlig designstrategi som sedan resulterade i en ny plattform för produkter. Vi har även utvecklat UX för Easy-Laser i ett nära samarbete med kunden. Genom en förtydligad position och ökad kundnytta har vi nu tillsammans utvecklat varumärkesupplevelsen.

Utmaning

Att använda känsliga verktyg i tuffa miljöer ställer stora krav på materialval och utformning. Därför behövs en ordentlig utvecklingsprocess, där användarens vardag, flera arbetssituationer och intuitiv kontroll måste prövas, för att säkerställa att produkten gynnar användaren i sin uppgift.

Lösning

På Yellon är målet att varje ny produktgeneration ska vara enklare att använda än sin föregångare – även om den nya är mer avancerad. Under processen arbetade vi med den fysiska produkten och GUI (Graphical User Interface), och resultatet är ett användarvänligt mätinstrument med ett slitstarkt yttre och enastående precision.

Att forma utveckling

Produktdesign har länge associerats med fysiska objekt och formgivning. På Yellon ser vi lite annorlunda på det!

När vi utformar produkter tillsammans med våra kunder är det därför alltid grundat i designstrategi.
Förstår vi företaget, dess anställda och de tänkta användarna så kan vi tillsammans utveckla vad som helst! I Easy-Lasers fall blev det ett parallellt arbete med GUI, produktdesign och UX.

Tack vare vår process säkerställer vi att företagets DNA finns bevarat och samspelar i både det fysiska och digitala.

Interaktionsdesign

En inlärningskurva med inkluderande lutning är viktigt för att det första intrycket ska bli bra! Tack vare ett intuitivt GUI underlättar vi systemnavigering för nya användare, samtidigt som vi erbjuder det funktionsdjup som krävs för att säkerställa ett väl genomfört arbete.

Ikoner är stiliserade till en grad som binder dem samman visuellt, utan att tumma på kommunikation.

Informationsflöde

Utvecklingen av GUI måste alltid blicka framåt för att säkerställa att API fungera på både XT11 samt surfplattor och telefoner. Delningen av information mellan dessa enheter måste ske sömlöst och upplevas likvärdig, oavsett hårdvara.

Resurseffektiv

Produktionseffektivitet medför alltid ett mer tillgängligt pris för slutanvändaren och en god avkastning för vår kund. En sund investering som alla tjänar på, helt enkelt. Tack vare en modulär uppbyggnad så kan samma mätinstrument kopplas till olika fästen, vilka kan bytas på plats som arbetssituationen kräver. Silvertejp är bra till mycket, men specialutformade kedjesnaror och magneter fungerar bättre på smorda maskiner!