Uppdrag

Sievert - Produktfamilj

För att dagens produkter ska ligga i framkant tekniskt, funktionellt och varumärkesmässigt i över 60 länder, har Sievert arbetat målmedvetet med strategisk produktdesign och kommunikation tillsammans med Yellon.

Lösning

Produkterna harmoniserar med den grafiska profilen och utgår från en grå/svarta palett och kompletteras med en orange accentfärg. Formspråket förmedlar industriell pondus och innovationskraft i ett sammanhållet stramt visuellt uttryck. Gummi, hårdplast och slimmade dimensioner ger både bättre grepp och lägre vikt. Reglage och funktioner har utvecklats och gjorts mer intuitiva för en förenklad användning.

Kund

Sievert AB är en världsledare som specialiserar sig på högkvalitativa värmeverktyg för professionella användare. Företaget har funnits i Sverige sedan 1882 och ingår sedan 2003 i Rothenberger Group.

Kraftfullt hetluftsverktyg

DW 3000, marknadens mest ergonomiska och kraftfulla hetluftsverktyg, har revolutionerat marknaden genom att nära halvera vikten men behålla kraften.

Brännare med power

Powerjets långa grepp ligger an mot gasflaskan och skyddar flaskhalsen från sprickor och läckage vid eventuella fall. On/off reglaget har kompletterats med en spärr som också fungerar som fallskydd och oönskad tändning. Brännarna är enkelt utbytbara för olika applikationsområden.

Blåslampa för hemmabruk

Den lilla men kraftfulla blåslampan Handyjet tänds enkelt med en knapp, vilket gör den flexibla produkten lätt att använda också för konsumenter.