Uppdrag

JM - Bruket

I Limhamns Sjöstad byggs Bruket – ett Svanen-märkt projekt med vackra och moderna bostäder för alla. Yellon har ritat och projekterat hela kvarteret som kommer att ligga 150 meter från kajkanten.

Utmaning

Vi ville skapa ett kvarter som hade en stark anknytning till platsens historia. Arkitekturen skulle också erbjuda ett effektivt och inspirerande boende där både den som påbörjar bostadskarriären och den etablerade köparen skulle kunna känna sig hemma.

Lösning

Bruket får en industriell karaktär, där vi lyfter fram hantverket i att hantera material som en gång i tiden producerades på Limhamn – glas, betong, tegel och bruk. Kvarteret kommer att rymma totalt 115 bostäder – alltifrån ettor till femmor, townhouses, duplexlägenheter och penthouses med stora terrasser.

Huskropparna på 4–7 våningar kommer att omfamna en grönskande gård som fungerar som en förlängning av den intilliggande parken. Genom att dela upp kvarteret i olika volymer och identiteter skapar tydliga karaktärer som bidrar till känslan: Här bor jag!

Interiört kommer man att uppleva rymden och ljuset direkt när man öppnar sin ytterdörr. Planlösningarna tillsammans med fönstrens placering maximerar ljus och fina siktlinjer. Köket kopplas till vardagsrummet för att fungera optimalt både i ett vardagssammanhang och när man har gäster.