2016-05-03

Prisvinnande design från Yellon

2016-03-17: Termostaten Evosense från MMA belönas för sin produktdesign och tilldelas den ärofyllda utmärkelsen “Red Dot Award” 2016. Ett designarbete signerat Yellon där industridesigners och inredningsarkitekter deltagit i hela processen, från formidé till färdig produkt.

– Utmaningen med att designa en ny termostat är att den ska smälta in i omgivningen samtidigt som den ska vara formsäker i sig själv. Med vetskapen att Evosense kan leva i över 20 år var ambitionen att formge en produkt som känns samtid, men också framtid, säger Örjan Nilsson, industridesigner SD, på Yellon.

Utmärkelserna delas ut inom tre olika områden, produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept. De olika områdena har sedan flera underkategorier för att lyfta mångfalden inom design. Utmärkelsen Red Dot är en åtråvärd kvalitetsstämpel och ett bevis på utmärkt design.

– Vi är stolta och glada över utmärkelsen. Evosense är ett utmärkt exempel där vår breda kompetens på Yellon kommer till sin rätt. Där industridesigners och inredningsarkitekter samarbetat för att produkten ska bli så bra som möjligt. Då är det såklart extra roligt när produkten tilldelas denna utmärkelse, säger Markus Leijonberg, VD på Yellon.

– Ett bevis på att vi tillsammans med Yellon tagit fram en fantastisk produkt. Den är bäst i funktion, i miljöhänsyn och den sparar arbete för installatören. Yellon har gjort ett väldigt bra arbete och jag tror på en ljus framtid för vår nya termostat Evosense, säger Thomas Arvidsson, utvecklingschef på Markaryds Metallarmatur.

Evosense är en smart termostat för de moderna hemmen. Termostaten känner av förändringar i rumstemperaturen och reglerar automatiskt för att hålla rumstemperaturen på inställd nivå. Produkten är utvecklad för att förbättra för både konsumenter och montörer. Rumstemperaturen regleras med noggrannhet för en lägre energiförbrukning och installationstiden för montörer är minimal.