2016-08-23

Yellon satsar strategiskt i Malmö

2016-05-03: På ett år har Yellon vuxit med runt tio personer, jämnt fördelat över kontoren i Malmö, Jönköping och Stockholm. Nu utökas brand experience-byrån med en senior copywriter, värvad ifrån Pyramid, och ytterligare en BIM-projektör och en byggingenjör.

Yellon har sammanfört arkitekter, industridesigners och kommunikatörer för att kunna skapa enhetliga varumärkesupplevelser på alla kontaktytor. Bland uppdragsgivarna finns JM, Skanska, Carl Malmsten, Stolab, Infobric och A6-center.

Rekryteringen av Anders Hultsborn och Elin Södersten är en naturlig följd av fler och mer omfattande arkitekturuppdrag. Förstärkningen med Jessica Cederberg som senior copywriter är en strategisk satsning på just Malmö, där Yellon är väletablerade som arkitekter men relativt okända för design och kommunikation.

– Vi har bara precis nosat på möjligheterna i Öresundsregionen. Jessica bidrar med dels sin kompetens och erfarenhet, dels sitt stora lokala nätverk. Det har redan lett till flera intressanta möten, säger Markus Leijonberg, vd på Yellon.

Ytterligare rekryteringar planeras inom kort.

– Vi vattnar där det växer och ser varje dag som chans till tillväxt, men vi har inte bråttom. Det viktigaste är att värva drivande personer som vill vara med och forma utvecklingen – och som vågar arbeta gränslöst över profilområdena, säger Markus Leijonberg.