2015-09-01

Yellon nominerade till Svenska Designpriset

Pressmeddelande 2015-09-01

Yellon är nominerade till Svenska Designpriset. Bidraget är en identitetsbärande webbplats för stiftelsen Siw och Carl Malmstens minne.

När juryn avslutat sitt arbete med att bedöma samtliga bidrag i årets upplaga av Svenska Designpriset står klart att Yellon har nominerats i kategorin digital identitet. Tävlingsbidraget är webbplatsen carlmalmsten.se och nu väntar juryns omdöme samt folkets röstning, med start den 7 september.

Carl Malmsten var möbelmästaren som såg sin design som ett sätt att förändra hela samhället. Med drivkraften att ”hyvla till en ny mänsklighet och en bättre värld” skapade han möbler som gjorde intryck, och lämnade avtryck. Idag förvaltas immaterialrätten och det unika kulturarv han och hans hustru lämnade efter sig av Stiftelsen Siw och Carl Malmstens minne. Stiftelsen delar även ut stipendier till unga talanger inom hantverkskonsten. Yellon har samarbetet med stiftelsen under många år och det senaste uppdraget var den helt nya webbplats som lanserades i fjol.

-Vi har varit delaktiga i grunden och stått för såväl design som teknisk utveckling. Dessutom har vi fyllt webbplatsen med innehåll, letat i historiskt material och formulerat texter. Det är ett speciellt arv vi har fått vara med och hantera och vi har låtit processen ta lång tid. Att ge design till en designmästare är lite extra speciellt och det känns extra gott i magen att få en nominering, säger projektledare Eduardo San Román.

Arbetsgruppen bestod av: Eduardo San Román, projektledare och digital strateg, Pär Löfstedt och Rickard Heldemyr, Art Directors, Lars Norgren, webbutvecklare samt Gabriella Fäldt, copywriter.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som omfattar 25 olika kategorier samt juryns pris och utmärkelsen Årets Våghals. De vinnande bidraget presenteras under en prisceremoni på Gothia Towers i Göteborg den 8 oktober.

Besök webbplatsen: www.carlmalmsten.se