Yellon nominerade i Svenska DesignprisetYellon nominerade i Svenska Designpriset

Efter designjuryns första gallring står det nu klart att Yellon tagit sig vidare med bidraget ”Harry T. Vik – en uppskattad serietidning” till slutomröstning i Svenska Designpriset. Där alla som vill, får tycka till.

Serietidningen lanserades i maj 2017 och nomineringen i Svenska Designpriset är ett bevis på att det lönar sig att göra saker i branschen som ingen annan vågar. Ur ett kommunikativt perspektiv är serietidningen ett lättsamt format med plats för både humor och självdistans vilket passar perfekt för Sveriges roligaste mötesplats, Happy Tammsvik. För idé, kreativitet och produktion står Brand Experience-byrån Yellon.

– För oss som byrå handlar uppdragen ofta om att förlänga och skapa känslor av varumärken genom kommunikation. I det här fallet tillsammans med en kund vars varumärkeslöfte är att ta humorn på allvar. Det tycker jag att vi lyckas förmedla genom att lansera branschens första serietidning, säger Gabriella Fäldt, projektansvarig och copywriter på Yellon.

Svenska Designpriset är en tävling för alla som arbetar inom grafisk design och formgivning. Med mötesbranschens första serietidning ”Harry T. Vik” är Yellon nominerade och tävlar i en av de redaktionella tävlingskategorierna.

–  Det känns jättekul att vår serietidning blivit nominerad. Den betyder mycket för oss internt och gästerna som får den i samband med sin vistelse blir både överraskade och glada, säger Tanja Askrabic, marknadschef på Happy Tammsvik.

– En nominering är ett bevis för att vårt tänk verkligen utvecklar våra kunders varumärken samtidigt som det krävs en modig kund för att vi som byrå ska kunna göra något utanför boxen, säger Markus Leijonberg, VD på Yellon.

Omröstningen sker på www.designpriset.se och är öppen för alla mellan den 4 – 10 september. Yellon tävlar i ”1D – Redaktionellt – Kundtidning – Print”.

Vinnarna utses den 19 oktober på Rondo i Göteborg.

Tidigare nyheter från Yellon

2020-06-29 - Vätterhem YEAH

2020-02-18 - CES 2020 – lyckad premiär för Smart Eye!

2019-11-06 - Yellon gestaltar Science Towers

2018-10-22 - E:ON Gas blir Weum

2018-09-25 - Nytt team i Göteborg

2018-05-21 - Nyrekryteringar till Yellons Malmökontor – utvecklar erbjudandet inom varumärkesupplevelser

2018-05-04 - Segel från Yellon – nytt landmärke i Sollentunas stadskärna

2017-06-15 - VÄX MED OSS

2017-05-15 - Konferensanläggning lanserar serietidning

2017-04-19 - Revolutionerande värmeverktyg vinner Red Dot Award