Revolutionerande värmeverktyg vinner Red Dot Award


Revolutionerande värmeverktyg vinner Red Dot Award

Sievert Professional Series är kraftfulla och ergonomiska värmeverktyg. Nu belönas produktdesignen signerad Yellon med en av de tyngst vägande internationella designutmärkelserna.

I år tävlade mer än 5 500 bidrag från 54 länder i Red Dot Award i klassen Product Design. En sakkunnig jury bestående av cirka 40 fristående formgivare, designprofessorer och specialiserade journalister har testat, diskuterat och utvärderat varje enskild produkt efter kriterier som innovation, kvalitet och funktion.

– Vi har arbetat med ett sammanhållet och stramt visuellt uttryck för att förmedla industriell pondus och innovationskraft, och stärkt varumärkesidentiteten med den grafiska profilens orange accentfärg och gråa och svarta palett. Dessutom har designen förbättrat användarvänligheten och minimerat vikten genom en kombination av gummi, hårdplast och slimmade dimensioner, säger Martin Sallander, produktdesigner på Yellon.

– Vi är förstås väldigt stolta att vårt nya formspråk uppmärksammas på detta sätt. Våra kunder, såväl i Sverige som internationellt, har redan lovordat vårt senaste varmluftsverktyg, DW 3000, säger Mikael Brelin vd på Sievert AB.

Sievert Professional Series har också stärkt Sieverts globala position, inte minst genom att öppna dörren till USA:s största industridistributörer, där amerikanska tillverkare normalt dominerar.

Detta är fjärde gången som Yellon tilldelas utmärkelsen. Tidigare har deras design av Agito Relax och Orbit för Hags samt Evosense för MMA belönats med Red Dot Award. Prisutdelningen sker i Essen den 3 juli.

– Vi är alltid lika stolta. Red Dot Award är en åtråvärd kvalitetsstämpel, och därmed ett bevis på vad vi kan åstadkomma för våra kunder. Design blir allt viktigare som strategiskt verktyg, säger Markus Leijonberg, vd på Yellon.

Tidigare nyheter från Yellon

2020-06-29 - Vätterhem YEAH

2020-02-18 - CES 2020 – lyckad premiär för Smart Eye!

2019-11-06 - Yellon gestaltar Science Towers

2018-10-22 - E:ON Gas blir Weum

2018-09-25 - Nytt team i Göteborg

2018-05-21 - Nyrekryteringar till Yellons Malmökontor – utvecklar erbjudandet inom varumärkesupplevelser

2018-05-04 - Segel från Yellon – nytt landmärke i Sollentunas stadskärna

2017-09-04 - Yellon nominerade i Svenska Designpriset

2017-06-15 - VÄX MED OSS

2017-05-15 - Konferensanläggning lanserar serietidning