Uppdrag

Fresh - Intellivent® SKY

Yellon har tagit fram den andra generationen badrumsfläktar i produktserien Intellivent - SKY. Resultatet är en ny fläkt, uppdaterad med minimalistisk design, nya smarta funktioner och den enda på marknaden med integrerad luktsensor. 2019 tilldelades Intellivent® SKY designpriset Red Dot Award.

Lösning

Intellivent® SKY har helautomatisk fuktstyrning och överlägsen tryckförmåga. Designkonceptet bygger på en öppen fläktlösning och trots att Intellivent® SKY utrustats med starkare motor än sina föregångare, är fläkten nästintill ljudlös.

Kund

Fresh AB är en av Skandinaviens ledande leverantörer av ventilationsprodukter. Företaget har funnits sedan 70-talet i Gemla, utanför Växjö i Småland där produkterna tillverkas.

Användaren i fokus

I designprocessen har användarvänligheten varit i fokus. Intellivent® SKY är utrustad med en intuitiv touchpanel på höljet som aktiveras genom ett lätt tryck på på/av-knappen. Användaren kan smidigt styra fläktens viktigaste funktioner utan att ta bort något skydd. Efter användning, slocknar panelen och blir i det närmaste osynlig igen. Intellivent® SKY kan även styras och justeras genom en app.

Enkel installation

Fläkten kan kompletteras med ett nytt hölje (utan synliga fästen) som monteras med ett klick. Installeringen är enkel och allt som krävs för att rengöra fläkten är ett lätt handgrepp av fläkthjulet.