Uppdrag

Nordic Parks - BLOOM

Vi fick uppdraget av Nordic Parks att utveckla en ny modulbaserad serie av naturnära lekmöbler i hållbart material.

Utmaning

Arkitekter och landskapsarkitekter är i behov av avskalad lekmöblering som kan anpassas till omgivningen. Under lång tid har det i princip bara funnits tre stilar av lekmöbler att välja mellan: råmaterial från naturen, färgglada laminatskivor eller kalla stålkonstruktioner.

Lösning

BLOOM är en grön väg till harmoniska stadsrum. Med sin flexibilitet och ödmjuka framtoning, lämnar den Svanenmärkta serien utrymme till både arkitekters och lekande barns fantasi och kreativitet.

Naturlig form för fantasifull lek

BLOOM är skalbar och innehåller allt från små hyddor och sandlådor till rutschkanor och klätterställningar för de äventyrslystna. De första tillverkade enheterna riktar sig till barn i förskoleåldern. Där skala och funktion anpassats för 1–3-åringarnas vilja att erövra världen, 3–5-åringarnas fantasifulla lek och 5–7-åringarnas rollspel.

Design med ett cirkulärt perspektiv

Alla lekprodukter i serien är Svanenmärkta. Stommen bygger på miljömärkt, biocidfritt virke från OrganoWood, där en kiselbaserad impregnering kommer att ge träet en vackert silvergrå yta med tiden. Ståldetaljerna är till största del återvinningsbara. Bloom är designad med ett cirkulärt perspektiv, varje detalj är noga utvald och huvudsakligen lokalproducerad.

Geometri i harmoni

Dess naturliga toner smälter in i de flesta sammanhang, precis som modulelementen som utgörs av enkla geometriska former; kvadrat, cirkel, rätvinklig triangel i basmåttet 1 meter. Varje form kan delas i halvor och kvartar, och finns tillgänglig i rak, spetsig eller rund silhuett.

Lekplatsens mittpunkt

Klätterställningen Climb ger barnen möjlighet att både utmana och slipa på sina klätterkunskaper. Nätet erbjuder en behagligare väg upp, medan klätterväggen bjuder upp till mer motstånd. Väl på toppen av fortet väntar belöningen – att få glida ned för brandstången.

Högre, högre!

En gungställning är ett måste på en lekplats, den lockar så väl stora som små barn till aktivitet. Bloom Swing är en klassisk gungställning i ny tappning.