Nytt team i Göteborg

Nytt team i Göteborg

Brand experience-byrå, designhus, ingen vanlig reklambyrå, varumärkesstudio. Det finns många ord som beskriver Yellons nyetablerade kontor i Göteborg. Men det är inte epitetet utan erbjudandet som är avgörande.

Yellon växer i Göteborg. Det nya kontoret på Kungsportsplatsen – med utsikt över Kopparmärra –  fylls med ny kompetens inom arkitektur, design och reklam. De senaste månaderna har fyra nya medarbetare anställts: Art Director Jenny Arborgh och designer Jiro Arborgh som tidigare drivit 10K Studio, visualiserare Linda Regalbuto samt designer Per Mattsson. Sedan tidigare finns även industridesigner Martin Sallander på plats.

–Det är ett naturligt nästa steg för Yellon att växa i Göteborg. Och vad jag vet är vi den första byrån här som tar ett helhetsgrepp om varumärkesupplevelsen, säger VD Markus Leijonberg.

Göteborgsteamet jobbar i nära samarbete med kollegorna på Yellon i Jönköping, Malmö och Stockholm, med drivkraften att skapa starka, levande varumärken.

–Så fort vi började prata upptäckte vi den gemensamma passionen om att jobba tillsammans för att lösa problem och hitta nya, bättre lösningar, säger Per Mattsson.

Kort om Göteborgsgänget:

Jenny Arborgh är en passionerad kreatör, med fingertoppskänsla för såväl helhet som detaljer. Hon drivs av att skapa och bygga starka varumärken och söker ständigt nya perspektiv, vinklar och lösningar.

Jiro Arborgh ser design som en evolutionsmaskin. Som designer drivs han av att fånga varumärkens innersta väsen – själen – och hur denna kan förkroppsligas i fysiska objekt.

Per Mattsson balanserar gärna i gränslandet. För det är där, i mötet mellan olika visioner och kompetenser och i föreningen av estetik, form och funktion – som han ser möjlighet att skapa något större. Design som stärker varumärken och förändrar världen litegrann.

Linda Regalbuto har en bakgrund som arkitekt in i rollen som visualiserare. Hon ser visualisering som mycket mer än enkla illustrationer: som ett sätt att uttrycka upplevelser och berätta historier.

Martin Sallander anser att en industridesigner måste ta ansvar för sina idéer och utmärker sig genom att arbeta gränsöverskridande.

Tidigare nyheter från Yellon

2020-06-29 - Vätterhem YEAH

2020-02-18 - CES 2020 – lyckad premiär för Smart Eye!

2019-11-06 - Yellon gestaltar Science Towers

2018-10-22 - E:ON Gas blir Weum

2018-05-21 - Nyrekryteringar till Yellons Malmökontor – utvecklar erbjudandet inom varumärkesupplevelser

2018-05-04 - Segel från Yellon – nytt landmärke i Sollentunas stadskärna

2017-09-04 - Yellon nominerade i Svenska Designpriset

2017-06-15 - VÄX MED OSS

2017-05-15 - Konferensanläggning lanserar serietidning

2017-04-19 - Revolutionerande värmeverktyg vinner Red Dot Award