Så tar du den fysiska butiken in i framtiden

Det finns de som tvivlar på den fysiska butikens framtid. Det gör inte vi. För när den fysiska butiken – snabbt och snart – förlorar sin ställning som kundernas förstahandsalternativ, kan den återuppstå som varje varumärkes fysiska ambassadör.

När allt fler kunder flyttar sina inköp till nya kanaler kan den fysiska butiken bjuda på fler och större varumärkesupplevelser – och den är perfekt för uppdraget! I stället för hyllor med varor i överflöd rymmer framtidens fysiska butik designade upplevelser. Upplevelser som skapar en djupare relation till ditt varumärke och stärker kundens identitet och personliga varumärke.

Inom psykologin och beteendevetenskapen talas det om att varje mänsklig impuls och agerande drivs av känslor. Vi är mitt i ett paradigmskifte där forskning visar att vi människor inte fattar beslut fullt så rationellt som vi vill tro. Snarare är det så att vi väljer med hjärtat men motiverar våra val med hjärnan.

Så samtidigt som digitaliseringen suddar ut gränsen mellan det fysiska och digitala rummet, och ställer nya krav på service, mötesplattformar, miljöer och kommunikation, söker slutkunden en autentisk upplevelse kopplad till riktiga känslor.

Det går inte komma ifrån att e-handeln är vår tids mest uppskattade serviceverktyg. Men den är inte en konkurrent, utan en del av kundresan. Utmaningen är att se hur e-handel och den fysiska butiken kan komplettera varandra på ett smart sätt.

Yellons upplevsedesigner Jenny Stefanec och retailspecialist Annika Rabe har djupdykt i ämnet. Vill du veta mer om varför upplevelser behövs och hur du kan använda dig av dem? Boka ett möte om den fysiska butikens framtid med Jenny Stefanec och Annika Rabe.

Vill du veta mer om den fysiska butikens framtid och hur vi kan hjälpa dig?